2023 Toyota Supra: Zkušenosti s manuální převodovkou a co očekávat

2023 Toyota Supra: Zkušenosti s manuální převodovkou a co očekávat

V tomto článku se podíváme na mé zkušenosti s 2023 Toyota Supra, kterou jsem měl možnost řídit po dobu osmi dnů. Tento sportovní automobil, vybavený manuální převodovkou a výkonným motorem, mě překvapil jak pozitivně, tak negativně. Pojďme se podívat na klíčové aspekty, které jsem během testování zaznamenal.

Klíčové poznatky

  • Výkon motoru: 3.0 litrový turbo motor s 382 koňmi.
  • Manuální převodovka: Potřeba úprav pro optimální výkon.
  • Interiér: Kombinace digitálních a fyzických ukazatelů, ale s některými nedostatky.
  • Vzhled: Atraktivní design, který přitahuje pozornost.
  • Cenová dostupnost: V porovnání s konkurencí je cena 60 000 dolarů rozumná.

Výkon motoru

Pod kapotou se nachází 3.0 litrový turbo motor, který produkuje 382 koní. To je téměř o 50 koní více než u původního modelu Mark V. Motor je rychlý a zvukově atraktivní, což z něj dělá radost při jízdě. Zde je krátký přehled výkonu:

Parametr Hodnota
Typ motoru 3.0L turbo inline 6
Výkon 382 koní
Převodovka 6-stupňová manuální

Manuální převodovka

Jedním z nejdiskutovanějších aspektů je manuální převodovka. I když jsme jako novináři dlouho volali po manuálu, existuje jeden zásadní problém – CDV (clutch delay valve). Tento ventil způsobuje zpoždění spojky, což může být frustrující pro zkušené řidiče. Doporučuji:

  1. Aktivovat automatické vyrovnávání otáček v režimu sport.
  2. Zvážit odstranění CDV, což zlepší celkový zážitek z jízdy.

Jízdní vlastnosti

Jízda v Suprě je zábavná a rychlá, ale viditelnost je slabá. Kvalita jízdy je přiměřená pro sportovní auto, ale očekával bych lepší komfort. Reálná spotřeba paliva byla 17,4 mil na galon, což je očekávané pro tento typ vozu.

Interiér

Interiér Supry kombinuje digitální a fyzické ukazatele. Mám rád design ukazatelů, ale některé prvky, jako je ovládání hudby na volantu, by mohly být lépe řešeny. Například:

  • Chybějící tlačítko pro přeskočení skladeb.
  • Infotainment systém: Pokud jste zvyklí na BMW, budete se cítit jako doma, ale pro uživatele Toyoty to může být nezvyklé.

Vzhled

Vzhled Supry je jedním z jejích největších předností. Sytě modrá barva a velká kola přitahují pozornost a dělají z vozu skutečný klenot na silnici. Je to auto, které si zamilujete na první pohled.

Závěrečné myšlenky

Po osmi dnech s Toyota Supra mohu říci, že jsem si užil každou minutu. I když existují některé nedostatky, jako je potřeba úprav převodovky a slabá viditelnost, celkový zážitek z jízdy je fantastický. Cena 60 000 dolarů je v porovnání s konkurencí rozumná, ale pokud bych měl investovat své peníze, zvažoval bych také model GR86, který nabízí skvělou hodnotu za nižší cenu.

Toyota Supra zůstává jedním z mých oblíbených aut, které jsem letos řídil, a i přes některé nedostatky mě stále dokáže potěšit. Pokud hledáte sportovní auto, které nabízí výkon a styl, Supra by mohla být skvělou volbou.

Tags