2024 Dodge Hornet RT Plug-in Hybrid: Co očekávat od nového SUV?

2024 Dodge Hornet RT Plug-in Hybrid: Co očekávat od nového SUV?

V posledních sedmi dnech jsem měl možnost řídit 2024 Dodge Hornet RT plug-in hybrid. Tento model kombinuje výkon 1,3 litrového turbo motoru s plug-in hybridním systémem a šestistupňovou automatickou převodovkou. Pojďme se podívat na to, co tento vůz nabízí a jaké jsou mé dojmy.

Klíčové poznatky

  • Výkon: 288 koní, což z něj činí nejvýkonnější CUV ve své třídě.
  • Spotřeba: Až 32 mil na elektrický pohon, průměrně 29,2 mil na galon při použití benzínu.
  • Jízdní vlastnosti: Rychlý, ale s podivnými charakteristikami při přepínání mezi režimy.
  • Interiér: Moderní, ale s nedostatkem fyzických ovládacích prvků pro některé funkce.
  • Design: Atraktivní vzhled, ale doporučuji volit výraznější barvy.

Výkon a spotřeba

Dodge Hornet RT je vybaven 1,3 litrovým turbo motorem a plug-in hybridním systémem, který dohromady produkuje 288 koní. To z něj činí nejvýkonnější CUV ve své třídě. Při jízdě po městě můžete očekávat, že na elektrický pohon ujede až 32 mil, což je skvělé pro každodenní dojíždění. Jakmile však vyčerpáte elektrickou energii, průměrná spotřeba se pohybuje kolem 29,2 mil na galon.

Jízdní vlastnosti

Jízda s Hornetem je rychlá a zábavná, ale má své zvláštnosti. Například, když přepnete z režimu zpátečky na jízdu, auto se může chovat podivně a pokračovat v couvání, dokud mu nedáte plyn. To může být znepokojivé, zejména pro nováčky. Také jsem zaznamenal občasné „škubání“ mezi elektrickým a benzínovým režimem, což může být matoucí.

Interiér a technologie

Interiér Hornetu je moderní a nabízí úplně digitální přístrojovou desku, kterou lze přizpůsobit. Ovládání tempomatu a režimů jízdy je intuitivní, ale postrádám fyzické tlačítka pro ovládání vyhřívání sedadel a volantu. Infotainment systém podporuje Apple CarPlay a Android Auto, což je pozitivní. Zároveň je zvukový systém jedním z nejlepších aspektů tohoto vozu.

Prostor a pohodlí

Pokud jde o prostor, zadní sedadla jsou pro dospělé osoby o něco těsná. Jako osoba vysoká 5’11“ jsem měl pocit, že se mi kolena dotýkají sedadla před sebou. Na druhou stranu, zadní klimatizační ventily a USB porty jsou vítaným bonusem. Co se týče zavazadlového prostoru, je zde dostatek místa, ale chybí rezervní kolo, což může být nevýhoda.

Design a vzhled

Dodge Hornet RT vypadá skvěle, ale doporučuji volit výraznější barvy, jako je zlatá nebo ohnivě červená, které lépe zvýrazní jeho křivky. Černá barva, i když elegantní, může skrýt některé detaily designu, které by měly být viditelné.

Závěrečné myšlenky

Po týdnu stráveném s Dodge Hornet RT plug-in hybrid mám smíšené pocity. Vzhled a výkon jsou skvělé, ale přepínání mezi hybridním a benzínovým režimem je pro mě příliš rušivé. Mám obavy o dlouhodobou spolehlivost tohoto vozu, zejména s ohledem na složitost hybridních technologií. Pokud hledáte SUV s atraktivním designem a výkonem, Hornet by mohl být pro vás, ale doporučuji pečlivě zvážit, zda vám vyhovují jeho jízdní vlastnosti a technologie.

Tags