2024 Mazda CX-5 Turbo Premium: Zkušenosti a Recenze

2024 Mazda CX-5 Turbo Premium: Zkušenosti a Recenze

V posledních pěti dnech jsem měl možnost řídit Mazda CX-5 Turbo Premium 2024 a musím říct, že to byla skvělá zkušenost. Tento model je vybaven 2.5L turbocharged inline 4 motorem a šestistupňovou automatickou převodovkou. Pojďme se podívat na to, co všechno tento vůz nabízí.

Klíčové poznatky

  • Výkon motoru: 227 koní s běžným palivem, až 256 koní s prémiovým palivem.
  • Pohonný systém: Všechny modely CX-5 jsou nyní vybaveny pohonem všech kol.
  • Interiér: Moderní infotainment systém s bezdrátovým Apple CarPlay a Android Auto.
  • Pohodlí: Vyhřívaná a ventilovaná sedadla, dostatek prostoru pro cestující.
  • Design: Atraktivní vzhled s novými barevnými kombinacemi.

Výkon a jízdní vlastnosti

Mazda CX-5 Turbo Premium je vybavena 2.5L turbocharged motorem, který poskytuje skvělý výkon. S běžným palivem dosahuje výkonu 227 koní, ale s prémiovým palivem se výkon zvyšuje na 256 koní. To je skvělé pro jízdu v hustém provozu, zejména v oblastech jako je New York a New Jersey, kde je potřeba rychle reagovat na situaci na silnici.

Převodovka je šestistupňová automatická, která je relativně rychlá a spolehlivá. A co je důležité, všechny modely CX-5 nyní přicházejí s pohonem všech kol, což zajišťuje lepší trakci a stabilitu na silnici.

Interiér a technologie

Interiér CX-5 je moderní a pohodlný. Infotainment systém nyní podporuje bezdrátové Apple CarPlay a Android Auto, což je skvělá novinka pro rok 2024. Displej je dostatečně velký a dobře čitelný. Navíc, Mazda znovu zavedla dotykový displej, který je aktivní pouze při zastavení vozidla.

Sedadla jsou vyhřívaná a ventilovaná, což zajišťuje pohodlí během jízdy. Zároveň je zde dostatek prostoru pro cestující na zadních sedadlech, včetně klimatizačních ventilů a vyhřívaných sedadel.

Prostor a praktičnost

Co se týče kufru a úložného prostoru, CX-5 nabízí dostatek místa pro zavazadla. Zadní sedadla lze sklopit, což zvyšuje flexibilitu úložného prostoru. K dispozici je také 12V zásuvka, což je praktické pro nabíjení zařízení.

Design a vzhled

Vzhled CX-5 je atraktivní a moderní. Testovaný model byl bílý s černými detaily, což mu dodává elegantní vzhled. Mazda se rozhodla pro lesklé černé prvky, což je změna oproti matně černým, které byly dříve k dispozici.

Závěrečné myšlenky

Po pěti dnech s Mazda CX-5 Turbo Premium 2024 mohu říct, že jsem byl velmi spokojen. Tento vůz nabízí skvělou kombinaci výkonu, pohodlí a moderních technologií. Je to auto, které se hodí pro každodenní použití, ale také pro delší cesty. Pokud hledáte spolehlivý a zábavný vůz, CX-5 je rozhodně skvělou volbou.

Tags