BMW M240i: Perfektní kombinace výkonu a stylu

BMW M240i: Perfektní kombinace výkonu a stylu

Dnes se podíváme na BMW M240i z roku 2020, které je vybaveno 3,0 litrovým turbo šestiválcem a osmistupňovou automatickou převodovkou. Tento model je známý svým výkonem a jízdními vlastnostmi, které z něj dělají skvělou volbu pro milovníky automobilů.

Klíčové poznatky

  • Výkon motoru: 3,0 litrový turbo šestiválec s výkonem až 400 koní.
  • Převodovka: Osmistupňová automatická převodovka ZF.
  • Pohonná soustava: K dispozici s pohonem všech kol, což je výhoda v náročných podmínkách.
  • Interiér: Sportovní sedadla a moderní infotainment systém.
  • Prostor: Dobré zavazadlové prostory pro coupe.

Výkon motoru a jízdní vlastnosti

BMW M240i je poháněno motorem B58, který je známý svou schopností poskytovat skvělý výkon a zároveň si udržovat vysoké otáčky. Tento motor je oblíbený nejen u BMW, ale také u Toyoty, která ho používá v modelu Supra. S výkonem až 400 koní, díky aftermarket úpravám, je M240i skvělou volbou pro ty, kteří hledají kombinaci výkonu a zábavy.

Jízda s tímto vozem je fantastická. Osmistupňová automatická převodovka ZF je hladká a reaguje rychle, což zajišťuje skvělý zážitek z jízdy. A co víc, M240i je k dispozici s pohonem všech kol, což je obrovská výhoda, zejména v zimních měsících.

Interiér a technologie

Interiér M240i je navržen tak, aby byl sportovní a funkční. Před řidičem se nachází klasické analogové přístroje, které doplňuje digitální displej. Infotainment systém iDrive je sice funkční, ale jeho ovládání může být občas složité. Naštěstí je k dispozici Apple CarPlay a Android Auto, i když bez bezdrátového připojení.

Sedadla jsou sportovní a poskytují dobrou oporu, což je ideální pro dynamickou jízdu. Nicméně, pokud hledáte pohodlné cruiser, BMW nemusí být tou nejlepší volbou.

Prostor a praktičnost

Zavazadlový prostor M240i je překvapivě prostorný pro coupe. Je dostatečně velký na to, aby se do něj vešlo zavazadlo na víkendový výlet. To je velká výhoda oproti konkurenci, jako je Toyota Supra nebo GR86, které mají menší zavazadlové prostory.

Design a vzhled

Vzhled M240i je atraktivní a moderní. Majitel vozu, Edgar, přidal několik aftermarket prvků, jako je karbonové příslušenství a nové kola, které dodávají vozu na sportovním vzhledu. Tato generace 2 Series se pravděpodobně zapíše do historie jako jedna z klasik BMW.

Závěrečné myšlenky

BMW M240i je skvělým vozem, který kombinuje výkon, styl a praktičnost. Je to auto, které si zaslouží pozornost a bude pravděpodobně vyhledávané i v budoucnu. Pokud hledáte sportovní coupe s výbornými jízdními vlastnostmi a dostatečným prostorem, M240i je rozhodně na seznamu doporučených vozů. Děkuji Edgarovi za možnost vyzkoušet si tento skvělý vůz a doufám, že se vám článek líbil!

Tags