Nový BMW 230i: Zážitek z jízdy, který si zamilujete

Nový BMW 230i: Zážitek z jízdy, který si zamilujete

V dnešním článku se podíváme na nový model BMW 230i z roku 2022. Tento vůz, poháněný 2.0 litrovým turbo motorem, nabízí skvělou kombinaci výkonu a komfortu. Pojďme se podívat na to, co všechno tento automobil nabízí.

Klíčové poznatky

  • Výkon: 2.0 litrový turbo motor s výkonem 255 koní.
  • Převodovka: 8-stupňová automatická převodovka.
  • Spotřeba: Imponující 40 mil na galon při dlouhých cestách.
  • Interiér: Moderní digitální displej a pokročilé infotainment systémy.
  • Design: Kontroverzní, ale atraktivní vzhled, který si získává oblibu.

Výkon a jízdní vlastnosti

BMW 230i je vybaveno 2.0 litrovým turbo motorem, který produkuje 255 koní. Tento výkon zajišťuje, že vůz je velmi agilní a snadno se dostane do rychlosti. Zajímavostí je, že majitel vozu, který jsem měl možnost potkat, dokázal při jízdě z Wisconsinu do Nového Mexika dosáhnout spotřeby 40 mil na galon. To je pro takový vůz opravdu působivé.

Vůz je vybaven 8-stupňovou automatickou převodovkou, což je standard pro BMW. Je však důležité poznamenat, že manuální převodovka již není k dispozici pro tento model, což může být pro některé řidiče zklamáním. 230i je také zadokolka, což přispívá k jeho skvělým jízdním vlastnostem.

Interiér a technologie

Interiér BMW 230i je moderní a dobře vybavený. Před řidičem se nachází digitální displej, který zobrazuje rychlost, otáčky motoru a další důležité informace. Tento systém je velmi přehledný a snadno ovladatelný.

Mezi další technologické vychytávky patří:

  • Radarový tempomat: Umožňuje pohodlnou jízdu na dálnici.
  • Apple CarPlay a Android Auto: Obě funkce jsou bezdrátové, což je velmi praktické.
  • 360° kamera: Umožňuje vidět vůz zvenčí, což usnadňuje parkování.

Prostor a pohodlí

Pokud jde o prostor, zadní sedadla nejsou příliš prostorná, což je u kupé očekávané. I když je možné je použít v nouzi, komfort pro dospělé cestující je omezený. Na druhou stranu, kufr nabízí překvapivě dostatek místa pro zavazadla, což je pro takový typ vozu pozitivní překvapení.

Design a vzhled

Design BMW 230i byl před jeho uvedením na trh předmětem mnoha diskuzí. Mnozí jej považovali za kontroverzní, ale osobně si myslím, že se jedná o velmi atraktivní vůz. Jeho moderní, ostré linie a výrazné barvy, jako je Melbourne Red Metallic, mu dodávají na atraktivitě. Vzhled vozu se mi líbí a myslím, že se jedná o krok vpřed v designu BMW.

Závěrečné myšlenky

Celkově jsem byl s BMW 230i velmi spokojen. Je to zábavný a dynamický vůz, který nabízí jak výkon, tak komfort. I když bych měl pár výhrad k designu některých ovládacích prvků, jako je například krátká a podivná páka převodovky, většina ostatních aspektů vozu mě nadchla. BMW opět dokázalo, že je mistrem v oblasti automobilového designu a technologie.

Pokud hledáte vůz, který kombinuje sportovní výkon s každodenním komfortem, BMW 230i by mohlo být skvělou volbou.

Tags