Zajímavosti o 1979 Toyota Pickup: Historie a jízda s unikátním vozem

Zajímavosti o 1979 Toyota Pickup: Historie a jízda s unikátním vozem

Dnes se podíváme na fascinující příběh a jízdu s Toyota Pickup z roku 1979. Tento model, známý svým jedinečným designem a historií, je skvělým příkladem toho, jak legislativa ovlivnila automobilový průmysl. Pojďme se ponořit do jeho historie a technických detailů.

Klíčové poznatky

  • Historie výroby: Toyota začala montovat vozy v USA, aby se vyhnula vysokým dovozním daním.
  • Motor a výkon: Vozidlo je vybaveno spolehlivým motorem 20R a 5-stupňovou manuální převodovkou.
  • Unikátní design: Dlouhá korba a zadní sedadla jsou výsledkem úprav provedených v Long Beach Fabricators.
  • Jízdní vlastnosti: Jízda s tímto vozem je odlišná od běžných Toyota Pickupů, díky delší konstrukci.

Historie Toyota Pickup

V 60. letech 20. století zavedla vláda USA 25% daň na lehké pickupy dovážené ze zahraničí. Aby se Toyota vyhnula této dani, začala vyrábět vozy v Japonsku a dovážela pouze podvozky. V roce 1971 Toyota najala Atlas Fabricators v Long Beach, Kalifornie, aby dokončila montáž vozidel. Tento krok se ukázal jako úspěšný a Toyota později firmu koupila a přejmenovala na Long Beach Fabricators.

Technické specifikace

Pod kapotou tohoto modelu se nachází 2.2 L inline 4 motor, známý jako 20R, který je považován za jeden z nejspolehlivějších motorů Toyota. Tento konkrétní model byl vybaven karburátorem Weber, což zlepšuje jeho jízdní vlastnosti. Vozidlo je také vybaveno 5-stupňovou manuální převodovkou, což je v této době vzácné.

Výhody a nevýhody motoru 20R

  • Výhody:
    • Vysoká spolehlivost
    • Snadná údržba
    • Dobrá spotřeba paliva
  • Nevýhody:
    • Méně výkonu pro těžší náklady

Jízdní vlastnosti

Jízda s tímto Toyota Pickupem je jedinečná. Délka vozu a úpravy provedené v Long Beach Fabricators způsobují, že se chová jinak než běžné modely. Dvojité zadní kolo, známé jako death axle, může být problémové, pokud je vozidlo přetíženo. Tento design byl v 80. letech stažen z prodeje, ale některé vozy, jako tento, stále existují.

Interiér a pohodlí

Interiér vozu je jednoduchý, s minimem moderních funkcí. Dva ukazatele na palubní desce, žádný otáčkoměr a základní ovládání klimatizace. Sedadla jsou pohodlná, ale prostor na zadních sedadlech je omezený. Dřevěná podlaha v zadní části je zajímavým prvkem, který ukazuje na unikátní konstrukci.

Závěrečné myšlenky

Jízda s Toyota Pickup z roku 1979 byla skvělým zážitkem. Tento vůz je nejen historickým kouskem, ale také ukázkou toho, jak legislativa ovlivnila design a výrobu automobilů. Long Beach Fabricators hráli klíčovou roli v historii tohoto modelu, a to, co vidíme dnes, je výsledkem jejich inovací a úprav. Tento pickup je nejen vozidlem, ale také kouskem automobilové historie, který si zaslouží pozornost a obdiv.

Tags