2023 Ford Bronco Raptor: Vše, co potřebujete vědět o tomto terénním králi

2023 Ford Bronco Raptor: Vše, co potřebujete vědět o tomto terénním králi

V dnešním článku se podíváme na 2023 Ford Bronco Raptor, terénní vůz, který vzbudil velkou pozornost. Zach, náš recenzent, měl tu čest řídit tento vůz po dobu sedmi dnů a sdílí s námi své dojmy a zkušenosti.

Klíčové poznatky

  • Motor a výkon: 3.0 L turbo V6 s 418 koňmi a 460 lb-ft točivého momentu.
  • Převodovka: 10-stupňová automatická převodovka, která funguje hladce.
  • Pohodlí a jízdní vlastnosti: Vynikající viditelnost vpředu, ale špatná vzadu.
  • Interiér: Digitální přístrojový panel a moderní infotainment systém.
  • Cenová kategorie: Cena se pohybuje kolem 96 000 dolarů, což může být pro některé zákazníky překvapující.

Motor a výkon

Pod kapotou Bronco Raptor se nachází 3.0 L turbo V6, který produkuje 418 koní a 460 lb-ft točivého momentu. I když je motor rychlý, Zach vyjádřil přání, aby Ford zvolil V8 motor, který by dodal více zvuku a síly. Přestože Bronco Raptor není určeno pro závody na rovince, jeho výkon je stále dostatečný pro terénní dobrodružství.

Převodovka a jízdní vlastnosti

Vůz je vybaven 10-stupňovou automatickou převodovkou, která se v režimu sport chová agresivně, zatímco v normálním režimu přepíná hladce. Pohonný systém je čtyřkolkový a většina investic byla vložena do suspension, což zahrnuje nezávislé přední zavěšení a pevnou zadní osu. Zach poznamenal, že zatímco velké nerovnosti jsou dobře absorbovány, běžné silniční nerovnosti jsou stále cítit.

Interiér a technologie

Interiér Bronco Raptor je moderní a funkční. Digitální přístrojový panel je snadno čitelný a nabízí různé jízdní režimy s atraktivní grafikou. Vůz je vybaven bezdrátovým Apple CarPlay a Android Auto, což usnadňuje připojení mobilních zařízení. Zach také ocenil vyhřívaná sedadla a klimatizaci.

Zpětná vazba a pohodlí

Zatímco vpředu je viditelnost skvělá, vzadu je to naopak. Velká rezerva pneumatiky zakrývá výhled, což může být problém. Zadní sedadla jsou prostorná a pohodlná, což umožňuje pohodlnou jízdu pro cestující.

Exteriér a design

Bronco Raptor vyniká svým agresivním designem a širokým postojem. Zach popsal barvu jako Code Orange, která dodává vozu na atraktivitě. Odnímatelná střecha je dalším skvělým prvkem, který zvyšuje zážitek z jízdy.

Cena a závěrečné myšlenky

Zach byl překvapen cenou Bronco Raptor, která se pohybuje kolem 96 000 dolarů. I když je vůz skvělý pro off-road dobrodružství, cena může být pro některé zákazníky příliš vysoká. Zach uzavřel, že i když má Bronco Raptor své nedostatky, je to stále úžasný vůz, který nabízí jedinečný zážitek z jízdy.

Celkově lze říci, že 2023 Ford Bronco Raptor je skvělou volbou pro ty, kteří hledají výkonný a stylový terénní vůz. Pokud máte rádi dobrodružství a chcete se odlišit, Bronco Raptor by mohl být právě pro vás!

Tags