Kia EV6 GT: Elektrický sportovní vůz, který vás ohromí

Kia EV6 GT: Elektrický sportovní vůz, který vás ohromí

V posledních sedmi dnech jsem měl možnost řídit Kia EV6 GT a musím říct, že to byla jízda plná vzrušení. Tento plně elektrický vůz s výkonem 576 koní a pohonem všech kol mě ohromil svou rychlostí a technologií. Pojďme se podívat na klíčové vlastnosti a mé zkušenosti s tímto vozem.

Klíčové poznatky

  • Výkon: 576 koní a okamžitý točivý moment díky elektrickému pohonu.
  • Dojezd: Až 280 km na plné nabití, závisí na podmínkách.
  • Nabíjení: Rychlé nabíjení z 10 % na 80 % za 15 minut.
  • Interiér: Moderní digitální palubní deska, ale s některými nedostatky.
  • Prostor: Velkorysý prostor pro cestující a zavazadla.

Výkon a jízdní vlastnosti

Kia EV6 GT je vybavena dvěma elektrickými motory, které jí poskytují nejen pohon všech kol, ale také okamžitý točivý moment. Při jízdě v GT režimu se cítíte jako v raketě. Je to tak rychlé, že jsem měl pocit, jako bych měl stisknout NOS tlačítko z filmu Rychle a zběsile. Jízda v Eco režimu je příjemná, ale jakmile přepnete do GT, zažijete skutečné vzrušení.

Interiér a technologie

Interiér Kia EV6 GT je moderní a funkční, ale má i své nedostatky. Digitální palubní deska poskytuje spoustu informací, ale ovládání klimatizace a audia je poněkud problematické. Mnohokrát jsem se snažil zvýšit hlasitost hudby, ale místo toho jsem zapnul topení. To může být frustrující, zejména když se snažíte soustředit na jízdu.

  • Ovládání klimatizace: Nefungovalo správně, což vedlo k nepříjemnostem během jízdy.
  • Infotainment: Chybí bezdrátové Apple CarPlay a Android Auto, což je zklamání.

Prostor a pohodlí

Co se týče prostoru, EV6 GT nabízí velkorysý prostor pro cestující. I s třemi dospělými muži v autě jsme se cítili pohodlně. Zadní sedadla mají dostatek místa pro nohy a hlavu, což je skvělé pro delší cesty. Nicméně, chybí zadní klimatizace, což může být problém v horkých dnech.

Exteriér a design

Design Kia EV6 GT je moderní, ale po dvou letech od uvedení na trh začíná působit zastarale. Kia a Hyundai rychle inovují a EV6 se může zdát jako běžný vůz v porovnání s novějšími modely. Osobně se mi nelíbí matná barva, která vyžaduje speciální péči a není vhodná pro automatické myčky.

Závěrečné myšlenky

Celkově jsem si užil jízdu s Kia EV6 GT. I přes některé nedostatky, jako je ovládání klimatizace a absence bezdrátového připojení, je to skvělý vůz s výjimečným výkonem a zábavnou jízdou. Tento vůz má osobnost, která chybí mnoha jiným elektrickým vozům. Pokud hledáte elektrický sportovní vůz, Kia EV6 GT by mohla být skvělou volbou.

Tags