Alfa Romeo Tanal Veloce 2024: Zážitek z jízdy a emoce na čtyřech kolech

Alfa Romeo Tanal Veloce 2024: Zážitek z jízdy a emoce na čtyřech kolech

V tomto článku se podíváme na nový model Alfa Romeo Tanal Veloce 2024, který jsem měl možnost testovat po dobu jednoho týdne. Tento automobil kombinuje výkon s hybridní technologií a nabízí jedinečný zážitek z jízdy, který je typický pro značku Alfa Romeo.

Klíčové poznatky

  • Výkon: Kombinace 1.3 l turbo motoru a plug-in hybridního systému poskytuje celkový výkon 285 koní.
  • Jízdní vlastnosti: Sportovní charakteristika s příjemným řízením a tužšími odpružením.
  • Interiér: Moderní design s digitálním přístrojovým panelem a kvalitními materiály.
  • Praktičnost: Zatímco zadní sedadla jsou trochu stísněná, auto nabízí užitečné funkce jako klimatizaci a USB porty.
  • Cenová dostupnost: Cena modelu se pohybuje kolem 57 000 dolarů, což může být pro některé zákazníky vysoké.

Výkon a hybridní systém

Pod kapotou Alfa Romeo Tanal Veloce 2024 se nachází 1.3 l turbo motor, který sám o sobě produkuje přibližně 180 koní. K tomu se přidává plug-in hybridní systém, který přidává dalších 105 koní, což dává celkový výkon 285 koní. Tento výkon je skvělý a hybridní systém funguje velmi dobře.

  • Převodovka: Šestistupňová automatická převodovka je bezproblémová a zajišťuje plynulou jízdu.
  • Pohon: Tanal je vybaven pohonem všech kol, což zajišťuje lepší trakci, zejména v náročnějších podmínkách.

Jízdní vlastnosti

Jízda s Tanalem je příjemná a dynamická. I když se nezdá, že by měl téměř 300 koní, jeho výkon je stále uspokojivý. Řízení je přesné a odpružení je sportovně laděné, což může být pro městské ježdění trochu tuhé, ale odpovídá to sportovnímu charakteru značky.

Palivová účinnost a dojezd

Jako plug-in hybrid může Tanal jezdit na plnou elektriku přibližně 30 mil. Nabíjení doma trvá 9-10 hodin na standardní zásuvce, ale s úrovní 2 nabíječky se doba zkracuje na 2,5 hodiny.

  • Spotřeba paliva: S plně nabitým akumulátorem dosahuje průměrné spotřeby 40-50 mil na galon, což je skvělé. Po vybití baterie se spotřeba pohybuje kolem 30 mil na galon.

Interiér a technologie

Interiér Tanal Veloce je moderní a stylový. Digitální přístrojový panel nabízí různé možnosti přizpůsobení, i když ovládání může být trochu neintuitivní.

  • Infotainment: Systém podporuje bezdrátový Apple CarPlay a Android Auto, ale písmo na obrazovce může být menší než u jiných vozidel.
  • Klimatizace: Fyzické ovládání klimatizace je příjemné, ale ovládání vyhřívání sedadel je integrováno do obrazovky, což může být nepraktické.

Závěr

Po týdnu stráveném s Alfa Romeo Tanal Veloce 2024 mohu říci, že jsem si jízdu užil. I když bych si osobně auto nekoupil kvůli jeho ceně a obavám o spolehlivost hybridního systému, nelze popřít, že Tanal nabízí jedinečný zážitek a emoce, které jsou s touto značkou spojeny.

Stellantis, mateřská společnost Alfa Romeo, prodává nejen automobily, ale i emoce. Ať už jde o pocit síly za volantem nebo prestiž spojenou s vlastnictvím vozu této značky, Tanal Veloce je skvělým příkladem toho, jak automobilka dokáže spojit výkon s emocemi.

Tags